2017

Sinterklaas 2017

Zondagmorgen 26 november heeft Sinterklaas onze buurtvereniging bezocht. De blokhut in Helden was mooi versierd, en er stond speculaas en pepernoten klaar. Sinterklaas nam alle tijd om de kinderen persoonlijk naar voren te vragen. En wist veel van onze kinderen te vertellen. De zwarte pieten speelde nog met de kinderen "sinterklaasmemory". Voordat de Sint iedereen een cadeau kon geven, moesten de kinderen nog helpen de cadeaus te zoeken. Het was een leuke ochtend.

  • St.Klaas_1

Sint Maarten 2017

 Ook dit jaar is het Sint Maarten feest gevierd bij ons in de buurt. Een uitgezette route bracht ons voor enkele voordeuren, waar we na het zingen van een liedje, getrakteerd werden op een snoepje, en voor de volwassenen een schrobbelér. De route eindigde op " 't Schoutje" waar de vuurkorven vol brandden. Hier stond warme chocomel en oliebollen klaar. De 2 mooiste lampionen werden beloond met een tegoedbon voor Intertoys. De winnaars waren Nina Pronk en Tijn Gerards.

  • St. Maarten 2017_1

Familie-uitstapje Hagerhof

We hebben gisteren ons familieuitje gehad bij kinderboerderij Hagerhof. Het weer had beter gekund maar ondanks dat kan de organisatie (hilde en linda) terug kijken op een geslaagd uitje. We zijn gestart met koffie/ranja en lekkers om vervolgens in groepen aan de speurtocht mee te lopen. Bos pad, kabouterhuisjes, een ponny en ezel, miep t varken, wiebelbrug, ratten aaien en nog veel meer gezien onderweg...we hebben de middag afgesloten met een pannekoek buffet.

  • Kinderboerderij_1

Vollemaanwandeling 2017

Vrijdag 6 oktober zijn we met de 37 deelnemers naar de Groote Peel in Ospeldijk vertrokken. Hier stonden ons 2 gidsen op te wachten voor een vollemaanwandeling. Het begon al schemerig te worden, voordat we het bos in gingen. Al snel was het helemaal donker, allen de vollemaan (achter de wolken) gaf ons licht. Een heel nieuwe ervaring om zonder verlichting of zaklamp door het bos te lopen. De verhalen van de gidsen waren een echte aanvulling. Na terugkomst bij het bezoekerscentrum hebben we nog lekker rond de vuurkorf wat gedronken en broodjes gebakken boven de vuurkorf.

  • Vollemaanwandeling_1

Fietstocht met BBQ 2017

De organisatie van de fietstocht met bbq heeft weer goed uitgepakt. Ondanks dat 2 van de 4 organisatoren zelf niet aanwezig konden zijn, verliep alles op rolletjes. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een mooie route door de omgeving was uitgezet met een mooie pauze plaats, met koffie en cake. Na terugkomst op "Oos veldje" werd een heerlijke BBQ klaargezet, met salades gemaakt door buurtgenoten en organisatie. Het was gezellig, en alles ruim voldoende aanwezig. Afsluitend waren vele helpende handjes, om alles weer op te ruimen. Anja, Maria, Jan en Jan bedankt.

  • Fietstocht/BBQ_1